Sljedbenici Isusove zvijezde

      U današnje vrijeme najljepše doba godine je najčešće božićno. Sve se sjaji, grijesi se praštaju, iščekuje se rođenje malenoga Isusa. Ubrzo nakon što Božić prođe ljudi kreću starim stazama, vraćaju se svojim navikama umjesto da promijene nešto u sebi. Isto tako nam i blagdan Sveta tri kralja donosi jednu blagost i sreću u naše domove, ali i promjenu. 

Skidamo kuglice i vraćamo ih u kutije, božićno drvce više ne svijetli, ali to ne znači da trebamo ugasiti i sjaj u svojim srcima. Melkior, Baltazar i Gašpar imena koja nas podsjećaju na kraljeve koji su se došli pokloniti malenom Isusu. Pokazuju nam koliko jedno malo dijete može učiniti za svijet. Kako bi došli do Njega slijede Božji znak, zvijezdu repaticu, isto tako i nas Bog vodi kroz život ako mu vjerujemo.

Pronašavši Isusa, darovali su mu tri dara: tamjan (kao Bogu), zlato (kao kralju) i plemenitu mast, smirnu (kao čovjeku). Darovi nisu nimalo posebni ako na njih gledamo materijalno, no, ako shvatimo bit tih darova, postaje nam jasno da je u Božjim očima svaki dar jednako vrijedan, naravno potrebno je darovati od srca.

Svatko od nas pozvan je biti maleni kralj na ovome svijetu koji navješćuje i govori o Velikom Kralju svih ljudi. Budimo dakle ponizni, molimo dragog Boga da nas vodi kroz život kao što je vodio Sveta tri kralja i dijelimo s drugima sve što imamo kao što je to činio Isus.Božica Ploskonka, Bivša Framašica

Broj pregleda: 369

Objavljeno: 5 January 2020

Povratak na Početnu