Dolazak Ljubavi na svijet

Tiha noć, sveta noć... Riječi su jedne od najljepših božićnih pjesama. Upravo nam takav Božić treba, tih i svet. To je noć kada ljubav dolazi na svijet. Dolazi On. Izvor ljubavi, mira, radosti i svetosti.

Često se izgubi ta bit i smisao Božića. Što zapravo čekamo, čemu se veselimo? Za koga pripremamo svoje srce? Za koga čistimo svoju dušu? Za Njega. Dolazi za nas, zbog nas. Nosi nam ljubav, koju trebamo živjeti. Ljubav koju trebamo pružati svojim bližnjima, svojoj obitelji.

Obitelj uvijek treba biti spremna primiti gosta, iako je noć hladna, pusta i sva su vrata zatvorena. Mi smo ti koji smo pozvani otvoriti Mu svoja vrata i pružiti toplinu svog doma, svog srca. Odazovite se na taj poziv, poziv ljubavi. To je Božić. Primanje Ljubavi u dom. Da nahrani nas, naša srca, naše obitelji i domove. Jedino što nam je zaista potrebno da budemo radosni.

Zato budimo budni i spremni primiti gosta u toj tihoj, svetoj noći. Božić provedite s bližnjima u miru, blagoslovu, zajedništvu i ljubavi, u onome što nam Isus svaki put iznova donosi. Radosni budite, slavite rođenje Njegovo!Tanja Janus, Frama Virovitica

Broj pregleda: 703

Objavljeno: 23 December 2019

Povratak na Početnu